Προβολές από 2/2012

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Η ψυχή και ο χαρταετός

    Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα κορίτσι από την Αλβανία. Μια νύχτα είδε στο όνειρό του έναν κύριο, ο οποίος της έδωσε ένα χαρταετό πολύχρωμο, που έγραφε το όνομά της. Το επόμενο πρωί είδε τον χαρταετό, που είδε στο όνειρό της,   πάνω στο κρεβάτι της. Ρώτησε τους γονείς της αν της τον είχαν κάνει δώρο και κείνοι της είπαν πως ένας κύριος με αέρινη μορφή άφησε το χαρταετό και είπε πως με κείνον θα ταξίδευε στους ουρανούς.
    Το κορίτσι όλη τη μέρα έπαιζε με το χαρταετό και το βράδυ κοιμήθηκε μαζί του. Το επόμενο πρωί , όταν σηκώθηκε, κατάλαβε πως είχε χάσει ένα μεγάλο μέρος από τα μαλλιά της. Οι γονείς της την πήγαν στο νοσοκομείο και οι γιατροί διέγνωσαν μια περίεργη μορφή καρκίνου και είπαν πως η μόνη θεραπεία θα ήταν το παιχνίδι της με το χαρταετό. Το κορίτσι στεναχωρημένο απομακρύνθηκε από τον κόσμο, δίνοντας την υπόσχεση πως με το χαρταετό θα πήγαινε ως τα πιο ψηλά μέρη της γης. 
    Καθώς περνούσαν οι μέρες το κορίτσι άρχισε να έχει πόνους και λιποθυμίες. Οι γονείς της ήταν πολύ στεναχωρημένοι. και μια μέρα η επιθυμία του κοριτσιού έγινε αληθινή. Άφησε την τελευταία της πνοή, ένας άγγελος με χρυσά μαλλιά, και πέταξε μαζί με το χαρταετό στα ουράνια. 
Αύρα Σ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου