Προβολές από 2/2012

Δευτέρα, 2 Απριλίου 2012

Πασχαλινά ψωμιά


Τα "τσουρέκια", τα "λαμπροκούλουρα" ή "λαμπρόψωμα", τα "κοφίνια", τα "καλαθάκια", τα "δοξάρια", οι" αυγούλες", οι "κουτσούνες', τα" κουζουνάκια', είναι μερικές από τις ονομασίες των πασχαλινών κουλουριών. Παίρνουν το όνομά τους ανάλογα με την τοπική παράδοση ή το σχήμα τους.
Η λέξη τσουρέκι προέρχεται από την τουρκική λέξη "corek" που αναφέρεται σε ψωμί, αρχικά στρογγυλό, και αργότερα σε οποιοδήποτε ψωμί που είναι φτιαγμένο με ζύμη που περιέχει μαγιά.
ομαδική εργασία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου