Προβολές από 2/2012

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

"Το Πάσχα του Πασχάλη"

"Το Πάσχα του Πασχάλη"

Με αφορμή το πρόβλημα του Πασχάλη και χρησιμοποιώντας τους κατάλληλους κειμενικούς δείκτες και τα επιχειρήματα  του Πασχάλη και των γονιών του, δημιουργήσαμε  επιχειρηματολογικά κείμενα.

Ο Πασχάλης έχει ένα πρόβλημα. Οι γονείς του  θέλουν να μετακομίσουν στην πόλη. Ο Πασχάλης, όμως, δε θέλει, γιατί αγαπά πολύ την εξοχή. Επίσης δε θέλει να χάσει τους φίλους του. Να προσθέσω ακόμη πως στην καινούργια πόλη δε θα ξέρει κανέναν. Γι αυτούς τους λόγους ο Πασχάλης θέλει να μείνει στο αγρόκτημα.

Αναστασία Τσ.

Το πρόβλημα του Πασχάλη είναι η μετακόμιση από το αγρόκτημα σε μια πόλη, για αυτό συμβουλεύεται τον πατέρα ενός φίλου του, που είναι δικηγόρος. "Λοιπόν, Πασχάλη", είπε ο δικηγόρος, " ο πατέρας σου έχει βρει μια πολύ καλή ευκαιρία και θα συνιστούσα να πάτε, γιατί με αυτόν τον τρόπο θα ξεπεράσετε τα οικονομικά σας προβλήματα.. Επίσης θα έχετε περισσότερες ανέσεις στο νέο σας σπίτι, μια που είναι μεγαλύτερο. Να προσθέσω ακόμη πως στο νέο τόπο κατοικίας θα κάνετε  νέους φίλους. Τέλος να πω  πως μια αλλαγή θα κάνει πολύ καλό σε όλους σας. Άρα, ακολούθησε τους γονείς σου χωρίς γκρίνια και αντιρρήσεις και όλα θα πάνε καλά."

Αύρα Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου